Wat is Botox?


Botox, een afkorting voor botulinetoxine, is een natuurlijk eiwit dat het samentrekken van spieren tijdelijk vermindert of stopt. Door het ontspannen van de spier worden dynamische rimpels zoals de frons, het voorhoofd en kraaienpootjes verminderd. Ook kan Botox, door het verminderen van de spierspanning, toekomstige rimpelvorming voorkomen. 

Botox behandelingen 

Binnen Vitalderma, voeren wij dagelijks botox behandelingen uit. Door de eenvoudige en vrijwel pijnloze behandeling is Botox tegenwoordig een van de meest populaire manieren om een jonger uitziende huid te krijgen. Een subtiel verschil geeft hierbij namelijk al direct een zachtere uitstraling. 
De behandeling is zeer effectief bij de behandeling van kraaienpootjes, rimpels en verslapping van de huid. Ook voor putjes in de kin, hangende mondhoeken, fysieke ongemakken als migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren is botox een ideale oplossing. Na 3 tot 6 maanden zal de behandelde spier langzaam herstellen en haar oorspronkelijke kracht weer terugkrijgen. Wanneer het resultaat minder wordt kunt u kiezen voor een herhaalbehandeling.

Bij Vitalderma werken onze deskundige artsen enkel met gecertificeerde producten. Wij kijken altijd samen met u naar uw wensen om zo het meest natuurlijke resultaat te krijgen.


Overzicht botox behandelingen

Voorhoofdlijnen

Door het optrekken van uw wenkbrauwen kunnen er na verloop van tijd voorhoofdsrimpels ontstaan. 

Fronslijnen

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van een fronsrimpel: een diepe groef tussen de wenkbrauwen.

Kraaienpootjes

Men zegt weleens: wie veel lacht, krijgt rimpels op de juiste plaats. Wanneer de lijntjes steeds dieper worden  kan u bij ons terecht om deze te verzachten.

Wenkbrauwlift

Sommige mensen worden ermee geboren en bij anderen is het een resultaat van de zwaartekracht: lage wenkbrauwen.

Tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, kan de tanden vroegtijdig laten slijten en het gebit en de kaak ernstig beschadigen.

Bunny lines

Door veel te lachen, de neus op te halen of ogen samen te knijpen kunnen er rimpeltjes hoog naast de neus ontstaan.

Gummysmile

Wanneer u last heeft van een gummy smile of tandvleeslach kan dit echter voor onzekerheid zorgen. 

Overactieve kin

Met een overactieve spieractiviteit in de kin kunnen zich rimpels, deukjes en putjes in de huid vormen.

Neuslift

Soms is dit spiertje zo actief dat de neus tijdens het praten en lachen meebeweegt. 

Migraine

Migraines kunnen een enorme last zijn en een grote invloed hebben op het leven.

Overmatig transpireren

Sommige mensen hebben echter last van overmatige transpiratie, ook wel hyperhidrose genoemd.

Afhangende mondhoeken

Door hangende mondhoeken kan u zelfs wanneer u vrolijk bent toch boos of chagrijnig lijken.

Procedure behandeling

1. Consult

Bent u benieuwd wat onze professionele huidspecialisten en artsen voor u kunnen betekenen? U bent altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend eerste consult. Dit eerste consult is voor ons erg belangrijk omdat we hier samen uitgebreid uw wensen kunnen bespreken. Op basis van dit gesprek geven wij u een persoonlijk behandelingsadvies voor het mooiste en natuurlijkste resultaat en krijgt u inzicht in de mogelijke risico’s en behandelingskosten. 

2. Formulieren

Onze deskundige huidspecialisten en artsen hebben veiligheid en professionaliteit hoog in het vaandel. Daarom vragen wij u om, voordat wij overgaan tot behandeling, een aantal formulieren in te vullen. Op deze manier krijgen wij kennis van uw medische voorgeschiedenis, eventuele allergieën en medicatiegebruik om zo mogelijke risico’s te voorzien. Zo kan het ook voorkomen dat u op basis van uw geschiedenis niet geschikt bent voor een behandeling.

3. Behandeling

Wanneer wij u welkom hebben geheten in onze kliniek zal een van onze huidspecialisten en artsen nogmaals een analyse doen van uw gezicht en uw wensen bespreken. Daarna is het tijd voor uw behandeling. Bij een cosmetische behandeling doen onze artsen er alles aan om dit zo comfortabel en pijnloos mogelijk te maken voor u. Onze injectables zal u bijna niet voelen, maar mocht het nodig zijn dan gebruiken we een lokale verdoving. Een behandeling duurt tussen de 5 en 30 minuten.

4. Na controle

Direct na een cosmetische behandeling kan de huid zacht gekoeld en gemasseerd worden voor een fijne en comfortabele afsluiting. Zwellingen of blauwe plekken zijn gebruikelijk en verdwijnen vanzelf binnen een uur tot twee weken. Na twee tot drie weken bent u welkom in onze kliniek voor een nacontrole. Uiteraard staan wij altijd tot uw beschikking indien u in de tussentijd nog bepaalde vragen of zorgen heeft.


Afspraak of consult?

Onze consults zijn geheel vrijblijvend, maak gerust een afspraak bij een van onze specialisten via de onderstaande knop. Wij helpen uw graag bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan gericht op uw wensen.


+ 31 (0) 207 580 542