Tandenknarsen 

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, kan de tanden vroegtijdig laten slijten en het gebit en de kaak ernstig beschadigen. Het is een lastig probleem omdat tandenknarsen of het klemmen van de kaak vaak ’s nachts gebeurt. De pijn en vermoeidheid die hierbij ontstaat kan echter makkelijk verholpen worden door een behandeling met Botox.

De behandeling 

Botox tegen tandenknarsen  

Tijdens deze behandeling zal onze deskundige arts een kleine hoeveelheid Botox in de kaakspieren injecteren. De verhoogde spierspanning is gedurende de dag vaak zelf te controleren maar resulteert ’s nachts in knarsetanden. Door de spierverslappende werking ontspannen deze spieren waardoor het tandenknarsen vrijwel altijd verholpen wordt. Door de kleine hoeveelheid Botox is het effect altijd natuurlijk. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat de kaakspier weer slinkt naar haar natuurlijke formaat. Het gezicht zal daardoor rustiger en minder hoekig ogen. De behandeling duurt tussen de 5 en 15 minuten en is eenvoudig en vrijwel pijnloos. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, dit is een normale reactie. U kan na de behandeling meteen weer naar huis.

Het resultaat 

Binnen twee tot drie dagen begint de Botox in te werken en zal u al kunnen genieten van de eerste resultaten. Na twee weken is dit resultaat optimaal. De kaakspieren ontspannen en u zal niet langer tandenknarsen. Na drie tot zes maanden keren de spieren langzaam terug naar hun oorspronkelijke staat.

Onze deskundige artsen adviseren u graag over uw behandeling in een vrijblijvend consult


Afspraak of consult?

Onze consults zijn geheel vrijblijvend, maak gerust een afspraak bij een van onze specialisten via de onderstaande knop. Wij helpen uw graag bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan gericht op uw wensen.


+ 31 (0) 207 580 542