Acné

Acne is een vervelende huidaandoening, die zelfs kan zorgen dat de kwaliteit van leven omlaag gaat. Daarnaast laat acne ook vaak littekens achter. Acne (littekens) komen niet alleen voor bij jongeren, ook volwassenen hebben er last van. Een vette en glimmende huid, ontstoken talgklieren en littekens. De acnehuid heeft veel te voorduren maar met de juiste behandeling is deze goed onder controle te krijgen. 

De behandeling

Duur: 60 minuten

Er is geen standaardbehandeling voor acne, daarom kijken onze specialisten tijdens het intakegesprek naar de persoonlijke situatie. Daarna zoeken zij samen met u een passende oplossing en behandeling. Naarmate het aantal behandelingen vordert, zult u het eerste resultaat zien.

Effect na de behandeling
Vaak is het effect zichtbaar na ongeveer één maand. Het is hierbij wel belangrijk dat u de instructies van de specialiste nauwlettend opvolgt. Het resultaat varieert per persoon: bij de ene patiënt is er een groot verschil te zien na één behandeling, terwijl het bij een andere patiënt meerdere maanden kan duren voordat het resultaat zichtbaar.

Het accent van een acne behandeling door de specialist ligt op het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads en whiteheads (mee-eters) verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Nadat de acne verminderd of verholpen is, kunnen er in enkele gevallen wat littekentjes achterblijven of is er een grove huidstructuur te zien.

Vervolg afspraak

Wanneer de acne rustig is of zelfs helemaal is verholpen, kunnen de littekentjes met een intensieve laserbehandeling behandeld worden. Bij de Carbon laser peeling wordt per behandeling een deel van de huid vervangen, waardoor in een paar behandelingen de hele huid wordt vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat de huid een betere structuur en spanning krijgt. Een laserbehandeling is zeer geschikt voor de behandeling van acnelittekens, grove poriën, fijne rimpels en pigmentvlekken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acné in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Wij zijn aangesloten bij het ANBOS.

Afspraak of consult?

Onze consults zijn geheel vrijblijvend, maak gerust een afspraak bij een van onze specialisten via de onderstaande knop. Wij helpen uw graag bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan gericht op uw wensen.


+ 31 (0) 207 580 542