Veelgestelde vragen

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BOTOX EN FILLERS?

Created with Sketch.

Botox is een merknaam voor botulinetoxine: een natuurlijk eiwit dat twee effecten heeft. Ten eerste blokkeert het tijdelijk zenuwprikkels naar spieren waardoor deze al dan niet volledig verslappen. Door een hele kleine hoeveelheid te injecteren in spieren die verantwoordelijk zijn voor de mimiek kunnen rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels, kraaienpootjes en lage wenkbrauwen verholpen worden. Het tweede effect is het blokkeren van zenuwen die zweetklieren activeren waardoor deze geen zweet meer produceren. De spierverslappende werking van Botox heeft niet alleen effect op rimpels, maar ook migraine, tandenknarsen, gummy smile of overmatige transpiratie.

Fillers zijn injectables op basis van hyaluronzuur die gebruikt worden voor het herstellen van volumeverlies of het opvullen van rimpels. Door de veroudering van de huid, roken en blootstelling aan de zon neemt de huidkwaliteit af. Het gezicht bevat steeds minder collageen, elastine, spieren en vet. Dit zorgt voor verslapping en veroudering. Fillers kunnen de huid weer opvullen. Dit kan bijvoorbeeld bij ingevallen traangootjes, lippen, jukbeenderen, kin of kaaklijn. Maar fillers kunnen ook gebruikt worden voor een neuscorrectie. Diepe rimpels kunnen eventueel ook opgevuld worden met fillers. Soms is een combinatie van Botox en fillers de beste oplossing.

Onze cosmetische specialisten adviseren u graag in een vrijblijvend consult.

WAT IS EEN BOTOX ZONE?

Created with Sketch.

Een zone is een bepaald behandelgebied zoals het voorhoofd, de frons, kraaienpootjes of wenkbrauwen.

HOE LANG DUURT DE BOTOX BEHANDELING?

Created with Sketch.

De Botoxbehandeling zelf duurt gemiddeld 5 tot 15 minuten. Voorafgaand aan de behandeling wordt uw behandelplan samen met de cosmetische specialist vastgesteld op basis van uw wensen en voorkeuren tijdens een consult.

HOE LANG BLIJFT HET EFFECT VAN BOTOX ZICHTBAAR?

Created with Sketch.

Botox heeft een tijdelijke werking. Het effect is zichtbaar binnen enkele dagen en is na 2 weken optimaal. Het resultaat blijft 3 tot 6 maanden. Wanneer de behandeling wordt herhaald voordat het effect is verdwenen dan zal het effect langer zichtbaar zijn.

WANNEER IS HET EFFECT VAN BOTOX ZICHTBAAR?

Created with Sketch.

Het effect is zichtbaar binnen enkele dagen en is na 2 weken optimaal.

IS EEN BOTOX BEHANDELING VEILIG?

Created with Sketch.

De spierontspanner Botox is een officieel veilig verklaard middel. Er is al veel onderzoek naar gedaan en het wordt dan ook al vele jaren gebruikt in de medische wereld. Het middel is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Dit is het agentschap van de Amerikaanse federale overheid dat de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert.

WAT ZIJN DE EVENTUELE BIJWERKINGEN VAN BOTOX?

Created with Sketch.

Door de lage dosering van de botulinetoxine vinden er geen allergische reacties en complicaties plaats. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn. Dit is een normale reactie die binnen een uur verdwijnt. Zwangere vrouwen of mensen met een spier- of zenuwaandoening mogen uit voorzorg niet behandeld worden. 1 tot 2% van de mensen heeft een natuurlijk afweersysteem tegen botulinetoxine waardoor de behandeling geen effect heeft. Onze cosmetische artsen nemen samen met u de gezondheidsrisico’s door tijdens een consult.

IS EEN BOTOXBEHANDELING PIJNLIJK?

Created with Sketch.

De Botox wordt met een zeer dunne naald geïnjecteerd. Dit is qua gevoel te vergelijken met speldenprikjes en worden over het algemeen als vrij pijnloos ervaren. In principe passen wij daarom geen verdoving toe, maar mocht het toch vervelend zijn dan kunnen wij een verdoving toedienen. Na de behandeling kan de huid voor maximaal een uur wat rood en gezwollen zijn. Er is geen sprake van napijn.

MOET IK DE BOTOXBEHANDELING HERHALEN?

Created with Sketch.

Het effect van Botox is tijdelijk. Na 3 tot 6 maanden keert de spier, en daarmee de huid, langzaam terug naar haar oorspronkelijke staat. Om dit effect te behouden kunt u de behandeling herhalen. Wanneer de behandeling wordt herhaald voordat het effect is verdwenen dan zal het effect langer zichtbaar zijn.

WAT IS HET NAZORGADVIES NA EEN BOTOXBEHANDELING?

Created with Sketch.

Direct na de behandeling kan de arts uw huid lichtjes koelen tegen de zwelling.

De eerste 4 uur na de behandeling mag u niet liggen om ongewenste spreiding van de Botox te vermijden. De eerste 24 uur mag u geen intensieve inspanning doen of sport beoefenen. Probeer de eerste 48 uur zo min mogelijk te bukken, de zon of zonnebank te vermijden en geen sauna of massages te nemen.

WANNEER KAN IK GEEN BOTOX GEBRUIKEN?

Created with Sketch.

Zwangere vrouwen of mensen met een spier- of zenuwaandoening mogen uit voorzorg niet behandeld worden. 1 tot 2% van de mensen heeft een natuurlijk afweersysteem tegen botulinetoxine waardoor de behandeling geen effect heeft. Onze artsen adviseren u graag in een vrijblijvend consult.

WAT IS DE MINIMALE LEEFTIJD VOOR INJECTABLES?

Created with Sketch.

Wij hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar voor een behandeling met injectables.

HOE LANG IS HET EFFECT VAN FILLERS ZICHTBAAR?

Created with Sketch.

Het resultaat van hyaluronzuur fillers blijft gemiddeld 6 tot 12 maanden zichtbaar. Voor de lippen geldt een kortere periode van gemiddeld 6 tot 9 maanden. Dit komt omdat het weefsel van de lippen zeer bewegelijk is en de fillers daarom sneller oplossen.

HEBBEN FILLERS BIJWERKINGEN EN ZIJN ZE VEILIG?

Created with Sketch.

Permanente fillers zijn voor cosmetische doeleinden in Nederland verboden. Daarom gebruiken wij bij Vitalderma veilige tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof waardoor de kans op allergische reacties onwaarschijnlijk is. Mochten de fillers toch een ongewenste reactie veroorzaken dan kunnen deze binnen enkele uren tot dagen opgelost worden met een tegenbehandeling.

Direct na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn met eventuele bultjes of blauwe plekjes. Dit trekt na enkele dagen weg.

WAT IS HET NAZORGADVIES NA EEN FILLERBEHANDELING?

Created with Sketch.

De eerste 4 uur na een behandeling niks op uw huid smeren. De eerste week na de behandeling de zonnebank en sauna vermijden en geen massages of gezichtsbehandelingen laten doen. Lipfillers zijn een uitzondering: de eerste week na de behandeling mag u de lippen tweemaal per dag zachtjes masseren.

WANNEER IS HET EFFECT VAN FILLERS ZICHTBAAR?

Created with Sketch.

Het effect van fillers is direct zichtbaar maar deze is meestal na 2 weken optimaal. In sommige gevallen duurt dit echter 3 tot 4 weken. Na 6 tot 12 maanden breekt het lichaam de fillers af en kunt u een herhaalbehandeling doen om hetzelfde resultaat te behouden.

MOGEN INJECTABLES GEBRUIKT WORDEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Created with Sketch.

Zowel een behandeling met Botox als fillers is niet mogelijk tijdens uw zwangerschap of het geven van borstvoeding.

WAT IS LPG ENDERMOLOGIE®?

Created with Sketch.

LPG Endermologie® is een 100% natuurlijke mechanische bindweefselstimulatie voor het lichaam en gezicht die ervoor zorgt dat de slapende cellen in jouw huid weer aan de slag gaan. Je kunt het zien als een fitness voor je huid waarbij de cellen – fibroblasten- weer in een goede conditie worden gebracht. De aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt je huid gladder, steviger en strakker. 

HOE WERKT ENDERMOLOGIE®?

Created with Sketch.

Een behandeling met LPG endermologie® is de ultieme selfcare: deze behandeling zorgt namelijk voor een verbetering van je cellen. Dat werkt zo: je wordt behandeld met het speciale LPG Cellu M6- Alliance® apparaat. Dit apparaat werkt met de door LPG® gepatenteerde endermologie® techniek. Deze techniek stimuleert de huid, de onderhuid en het onderhuids bindweefsel, verbetert je doorbloeding, stimuleert je stofwisseling en je huid wordt aangezet tot de aanmaak van collageen en elastine en hyaluronzuur. Je huid gaat er (veel) beter door uitzien maar het allermooiste is misschien wel dat het de cellen in je lichaam gezonder maakt.

Door de combinatie van een rol- en klep in de behandelkop van het nieuwste LPG® apparaat (Cellu M6 – Alliance®) kunnen we op meerdere wensen tegelijk werken. Dit betekent geen keuze meer tussen cellulite egaliseren, vet verbranden of een strakkere huid, het nieuwste apparaat werkt op alles tegelijkertijd! Dus nog eerder back in shape of die jonge huid en dat is wat we willen toch!

HOEVEEL LPG ENDERMOLOGIE® BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Created with Sketch.

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. We adviseren altijd te starten met twee keer per week. Na 4-8 weken ga je over naar 1 keer per week, 4 weken achter elkaar.
Er wordt een tussentijdse evaluatie en tweede fotomoment ingepland om te beoordelen of het aantal behandelingen kan worden afgebouwd.

Uiteindelijk behoud je het resultaat met 1 x per maand (en zelfs dan zal het resultaat nog toenemen).

WAT KAN ER ALLEMAAL MET LPG® BEHANDELD WORDEN? 

Created with Sketch.

Esthetische indicaties die behandeld kunnen worden met LPG:

 • -  Cellulite
 • -  Huidverslapping
 • -  Plaatselijk resistent vet
 • -  Gifstoffen afvoeren (detox)
 • -  Rimpels
 • -  Doffe huid
 • -  Donkere kringen en wallen
 • -  Onderkin verminderen
 • Therapeutische indicaties die behandeld kunnen worden met LPG:
 • -  Lipoedeem
 • -  Lymfoedeem
 • -  Littekens
 • -  Brandwonden
 • -  Vocht afvoeren
 • -  Oncologische nazorg
 • -  Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie
 • -  Tijdens- en na zwangerschap

WELKE SENSATIE GEEFT DE  LPG® BEHANDELING? 

Created with Sketch.

De behandeling voelt aan als een intensieve massage. Het wordt als plezierig ervaren. De kracht waarmee 'gemasseerd" wordt kan voor ieder huidtype worden aangepast.

HOELANG BLIJFT HET EFFECT VAN DE LPG® BEHANDELING ZICHTBAAR?

Created with Sketch.

Dat is sterk afhankelijk van je leefstijl. Maar ook de persoonlijke hormoonhuishouding speelt een belangrijke rol. Het resultaat kan dus duren van enkele maanden tot meerdere jaren. Om die reden wordt dan ook vaak besloten om onderhoudsbehandelingen te nemen. Dit varieert van eenmaal per maand tot eenmaal per kwartaal.

VOOR WIE IS EEN PEELING GESCHIKT?

Created with Sketch.
 • Acné huid
 • Rokers huid
 • Grauwe huid
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Verslapping
 • Pigment


HOE WEET IK WELKE PEELING DE JUISTE IS VOOR MIJ?

Created with Sketch.

Onze specialisten zijn opgeleid om u een veilige en effectieve peeling te geven met onze producten. Er wordt eerst grondig naar de huid gekeken zodat de specialisten weten welke peeling het beste voor uw huid is.

IS EEN PEELING PIJNLIJK?

Created with Sketch.

Dit hangt van de peeling af. De meeste peelings zijn mild waarbij een licht branderig of prikkerig gevoel veroorzaakt kan worden. Voor beschadiging door acne is een sterkere peeling nodig, die enkele minuten een wat meer branderig gevoel geeft. De peelings bij Vitalderma geven bij de meeste mensen onmiddellijk resultaat.

KAN IK EEN PEELING NEMEN ALS IK REGELMATIG IN DE ZON ZIT?

Created with Sketch.

Ja, maar wij adviseren altijd om iedere dag een bescherming te gebruiken. Wanneer u een peeling heeft ingepland raden wij het aan om 1 week voorafgaand en direct na de peeling, de zon te vermijden.

MAAKT EEN PEELING MIJN HUID DUNNER?

Created with Sketch.

Nee, een peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen aan de oppervlakte worden verwijderd en zijn vocht inbrengend waardoor de huid er voller en dikker uitziet.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG BIJ EEN MESOTHERAPIE?

Created with Sketch.

Wij adviseren een kuur van 4 weken waarbij u wekelijks een behandeling ondergaat. Daarna kunt u met 1 behandeling per maand het resultaat bijhouden.

VOOR WIE IS EEN MESOTHERAPIE GESCHIKT?

Created with Sketch.
 • Huidverslapping
 • Fijne lijntjes
 • Doffe huid
 • Droge huid


WAT KAN IK NA EEN MESOTHERAPIE BEHANDELING VERWACHTEN?

Created with Sketch.

Na de behandeling kunt u last hebben van wat roodheid en de huid kan gloeiend aanvoelen. Dit zal binnen enkele uren verdwijnen en uw huid zult meteen mooi aanvoelen.

WAT DOET EEN CARBON LASER PEELING PRECIES?

Created with Sketch.

De Carbon Laser peeling is een effectieve methode voor huidverjonging en tegelijkertijd een diepe reiniging van de huid. Door een combinatie van lasertechnologie en medische koolstof wordt een zuiveringsproces voor een diepe reiniging ingezet zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Door een diepe reiniging wordt de collageen productie gestimuleerd en de talgproductie verminderd. Door deze combinatie kunnen rimpels, grove poriën, acne en littekens verminderd worden.

VOOR WIE IS EEN CARBON LASER PEELING GESCHIKT?

Created with Sketch.

De behandeling is geschikt voor iedere type huid en huidskleur.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG BIJ EEN CARBON LASER PEELING?

Created with Sketch.

U kunt de Carbon Laser peeling als een losstaande, eenmalige behandeling ondergaan of in de vorm van een kuur. Hoewel 1 behandeling direct zichtbaar effect geeft raden we een kuur aan van 5 behandelingen voor een optimaal resultaat.

HOE ZIET EEN PIGMENT LASER BEHANDELING ERUIT?

Created with Sketch.

Pigment zit in de bovenste huidlaag waardoor dit makkelijk behandeld kan worden met een pigment laser. Pigment wordt veroorzaakt door een beschadiging van de zon of door hormoonschommelingen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN HEB IK NODIG MET EEN PIGMENT LASER?

Created with Sketch.

Voor een optimaal resultaat raden wij 2 behandelingen aan. Echter kunnen pigmentvlekken in de loop van de tijd weer zichtbaar worden omdat wij niet de oorzaak van het pigment kunnen aanpakken. Mocht het pigment terugkeren dan kunnen wij dit uiteraard opnieuw laseren.

IS EEN PIGMENT LASER BEHANDELING PIJNLIJK?

Created with Sketch.

Nee, de pigment laser behandeling doet geen pijn. In het algemeen wordt deze behandeling snel en goed ervaren.


Contactformulier

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.