Al 10 jaar ervaring
Wetenschappelijke behandelmethode's
Duurzame producten

Veel gestelde vragen:

Huidverbetering

Vitalderma is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen enkele indicaties, vanuit jouw aanvullend pakket, (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Check jouw polis of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Geadviseerde huidproducten hebben individuele prijzen en zijn niet te declareren bij de zorgverzekeraar

Jazeker. De herenhuid vraagt om een andere aanpak dan de huid van vrouwen. De baardgroei is hiervan de belangrijkste oorzaak. Afhankelijk van de vraag en de huid kan een behandeling ook op maat worden samengesteld.

Een kuur is de beste methode om jouw wensen bij specifieke huidverbetering snel te realiseren. Hiervoor kan ik je het best adviseren in een persoonlijk gesprek. Na het inventariseren van jouw wensen en een huidanalyse kan ik je kuurbehandeling adviseren die hierbij het beste aansluit. Je bent van harte welkom om hiervoor een afspraak te maken.

Samen komen mag, maar helaas is het niet mogelijk om jullie gelijktijdig te behandelen. De behandelruimte biedt geen plek voor twee behandelstoelen. Daarnaast geven wij je tijdens de behandeling graag de volledige aandacht.

Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen! Dit om o.a. overmatige onzuiverheden tijdens de pubertijd te voorkomen. Bezoek vanaf 12 jaar regelmatig de schoonheidsspecialist als de huid overmatig talg produceert.

Om huidveroudering uit te stellen/tegen te gaan is het advies om vanaf 25 jaar regelmatig een extra behandeling te nemen op het gebied van extra hydratatie, stimuleren en activeren van collageen, elastinevezels en bindweefsel.

Laserontharing

  • Veilig haar verwijderen voor alle haar- en huidtypes
  • Efficiënte technologie, dus minder behandelingen nodig
  • Pijnloos ontharen dankzij het innovatieve Dynamic Cooling Device
  • Krachtige lasers, dus snellere behandeling
  • De haren blijven permanent weg, jouw huid blijft glad

Uit onderzoek is gebleken dat 85% van de behandelde mensen na gemiddeld 5 tot 6 behandelingen permanent van de ongewenste haargroei verlost is. Iedere mens en haargroei zijn anders, daarom is het aantal benodigde behandelingen per persoon verschillend.

Bij ontharen denken veel mensen aan pijnlijke behandelingen die nauwelijks als resultaat hebben dat je permanent onthaard bent. Door ons laserapparaat en ons unieke behandelprotocol is het mogelijk om 100% pijnloos en veilig van je ongewenste haargroei af te komen. Vitalderma is gespecialiseerd in definitieve ontharingsbehandelingen op een veilige en 100% pijnloze manier.

Door gebruik te maken van onze uiterst geavanceerde laser, ons behandelprotocol en onze gediplomeerde specialiste kunnen wij volmondig zeggen: “JA, een laser behandeling bij Vitalderma is 100% veilig”.

De laser fixeert zich op de proteïnes van het haarzakje en niet op het pigment. Door de nauwkeurigheid van ons laserapparaat is het onmogelijk dat lymfe- of zweetklieren worden beschadigd.

Bij Vitalderma kan je met elke huidtype behandeld worden. Voor de lichtere huidtypes maken wij gebruik van de Alexandrite laser en voor de gepigmenteerde huiden zetten wij de Nd: Yag laser in, om veilig en effectief te ontharen.

Na elke behandeling is er resultaat te zien. De haren worden dunner en de dichtheid wordt kleiner. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan. De haren vallen na 2-3 weken uit en dit is dus heel handig wanneer er voor een vakantie een behandeling wordt uitgevoerd. 

80% van de haren worden vernietigd. Er blijven nog wel haren over, maar die zijn wel veel dunner. Onder invloed van hormonen, medicijnen of leeftijd, kunnen er zich nieuwe haren ontwikkelen, maar dit is nooit zoveel als er in het begin aanwezig was. Een onderhoudsbehandeling is daarom meestal wel nodig. 

Na de behandeling is de huid aan het herstellen waardoor die extra kwetsbaar is voor de zon. Wij adviseren om de huid altijd te beschermen door middel van een hoge beschermingsfactor. (overmatige) blootstelling aan de zon en gebruik van de zonnebank wordt afgeraden gedurende alle laserbehandelingen.

Na de laserbehandeling kan de huid rood kleuren, kunnen er rode puntjes ontstaan en kan er lichte zwelling optreden. De huid kan de dagen na de behandeling gevoelig zijn en wat geïrriteerd aanvoelen. Na de fractionele laser kan er een raster patroon zichtbaar zijn op de huid. De huid zal binnen een aantal dagen tot 2 weken volledig hersteld zijn.

Eigenlijk kunnen alle gebieden waar donkere haren aanwezig zijn behandeld worden. 

Blonde haren bevatten weinig tot geen pigment, waardoor het laseren niet mogelijk is. Door middel van elektrisch epileren kunnen deze haren wel verwijderd worden. 

LPG endermologie

Endermologie is een klinische afslank procedure die helpt bij het uitscheiden van overtollig vet wat vast zit onder de huid, wat de oorzaak is van cellulite.

Nope, endermologie is een cellulite behandeling wat gebruik maakt van massagekoppen en een soort stofzuiger wat ervoor zorgt dat het opgehoopte vet verdwijnt. De procedure is pijnloos.

Jazeker, wanneer je de behandeling hebt gehad kun je direct de salon uitlopen en verder met je dagelijkse bezigheden. Wij raden altijd wel aan om na de behandeling te gaan sporten zo zorg je voor het beste resultaat! Veel mensen voelen zich zelfs beter na een behandeling omdat ze voor hun gevoel al ‘strakker’ in hun vel zitten!

Nee, endermologie en liposuctie tackelen twee verschillende soorten vet. Bij liposuctie wordt het vet verwijderd in de vetlaag onder de huid, terwijl bij endermologie het vet wordt verwijderd wat opgehoopt zit en geen kant meer op kan.

Nee helaas niet, endermologie zal er wel voor zorgen dat je strakker wordt, maar echt kilo’s verliezen is het niet! De procedure kan ervoor zorgen dat je tot wel 5 centimeter van het behandelde gebied kan verliezen!

We kunnen je natuurlijk niks verplichten maar wij zien een nog beter resultaat wanneer iemand een dieet volgt en goed let op zijn/haar eetpatroon. Een goed eetpatroon is belangrijk want het heeft geen zin om jezelf te gaan uithongeren. Wanneer je dit wel doet dan zal het lichaam juist alleen maar vet gaan opslaan..

Jazeker! De huid wordt diep gemasseerd door het endermologie apparaat hierdoor worden probleemgebieden verlost van pijn en zal het ervoor zorgen dat de bloedcirculatie beter gaat werken. 

Echt resultaat ga je zien tussen de zesde en achtste behandeling. Het is even een investering maar daarna zul je onwijs blij zijn met het resultaat!

Het resultaat is niet te voorspellen. Hierbij ligt het heel erg aan de levensstijl van die persoon: hoeveel sport je, eet je veel/slecht? Bij de ene kan het een aantal maanden zichtbaar blijven, bij andere zelfs jaren! Maar nogmaals dit hangt een beetje van jezelf af! 

Onze kliniek is gespecialiseerd in endermologie en hebben verschillende tevreden klanten die eens in de 6-8 weken komen voor hun endermologie behandeling. 

Wil je een keer ervaren hoe dit is? Maak dan een afspraak in onze kliniek en wij helpen je graag verder!

Botox

De prijs voor een behandeling is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Het tarief voor een behandeling begint bij €75. Ter indicatie: de prijs voor bijvoorbeeld de behandeling van de frons is €125. Op onze prijstlijst vind je alle tarieven

Botox is een merknaam voor het medicijn botuline toxine. Er zijn meerdere merken die de stof botuline toxine bevatten. In Nederland zijn er drie merken botuline die voor cosmetische doeleinden gebruikt mogen worden: Botox , Azzalure, en Bocouture.

Botuline toxine is een neurotoxisch gif, dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt geproduceerd. Het is een eiwit dat op zenuwcellen inwerkt en het wordt voor verschillende medische toepassingen gebruikt. Botulinetoxine wordt in de cosmetische toepassing verdund, waardoor een Botoxbehandeling zeer veilig is.

In de cosmetische wereld wordt Botox gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Verminderen van rimpels, zoals; voorhoofdrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes (rimpels om de ogen) bovenliprimpels, putjes en rimpels in de kin en bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt).
  • Liften: Wenkbrauwen en mondhoeken.
  • Verminderen van volume; kin verkleining, verkleinen van een brede kaak.

Verder wordt Botox ook ingezet voor medische toepassingen, zoals tandenknarsen, (bruxisme) overmatig transpireren, spastische spieren en migraine.

Botulinetoxine is een natuurlijk voorkomend eiwit van een bacterie. Injectie hiermee blokkeert de zenuwimpuls, waardoor de spieren ontspannen. Algemeen bekend is dat het kan worden gebruikt voor het verminderen of laten verdwijnen van rimpels, maar Botox kan ook worden gebruikt voor het oplossen van medische problemen.

Zo is een Botoxbehandeling zeer geschikt voor het behandelen van zweethanden- voeten of oksels en wordt het gebruikt bij tandenknarsen, migraine en spastische spieren.

Botulinetoxine zorgt er ook voor dat huidige rimpels niet erger worden. Doordat de spieractiviteit wordt verminderd, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. De werkzaamheid ligt tussen de 4 tot 6 maanden en de behandeling zal dus moeten worden herhaald om dit effect te behouden.

Een zone is een specifiek te behandelen gebied, zoals bijvoorbeeld de frons, het voorhoofd of de kraaienpootjes.

Botox heeft geen blijvend effect. Na gemiddeld 4 tot 6 maanden raakt de Botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof langer actief en kun je langer genieten van het resultaat.

Daarnaast is het zo dat tijdens de periode dat Botox in het lichaam werkzaam is, de rimpel zich niet verder kan ontwikkelen. Daarom kan Botox ook preventief (er worden dan kleinere hoeveelheden gebruikt – vaak aangeduid met “baby Botox”) worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels.

Twee dagen na de behandeling zie je het eerste resultaat en het beste resultaat is na 10 tot 14 dagen zichtbaar. Na vier maanden begint het effect langzaamaan weg te trekken, waarbij de Botox na zes maanden nog voor 30% werkt.

Gemiddeld houdt het effect van een behandeling vier maanden aan, maar dit is per persoon verschillend. Hoelang jij tevreden bent met het resultaat hangt ook af van jouw eigen mate van perfectionisme en verwachtingspatroon.

Als je het resultaat van de behandeling wilt behouden, adviseren we je om de behandeling na een paar maanden te herhalen. De Botox is dan uitgewerkt en de rimpels komen terug. Het is een fabel dat rimpels na het uitwerken van de Botox verergeren.

van: voorhoofdsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes (rimpels om de ogen) bovenliprimpels, putjes en rimpels in de kin, bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt) en hangende mondhoeken.
Verder is het mogelijk om met Botox je wenkbrauwen te liften,migraine te behandelen en overmatig zweten (oksels) te verminderen.

Allereerst is het belangrijk om te weten of de cosmetisch arts is aangesloten bij de Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De NVCG ziet erop toe dat de kwaliteit van de gehele sector wordt behouden en bewaakt. Daarbij biedt de NGCG objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen.

Verder is het verstandig een consult aan te vragen voordat je wordt behandeld. Bij Vitalderma is dit consult gratis. Tijdens het consult nemen wij met je door wat de behandeling precies inhoudt, met welke stoffen er wordt gewerkt en wat je kunt verwachten wat resultaten betreft. 

Het is belangrijk dat jij je zelf op je gemak voelt bij de behandelend arts.

Tijdens jouw zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft, is een Botoxbehandeling niet mogelijk. Vanaf vier weken na de Botoxbehandeling is het veilig om zwanger te raken.

Wij vragen je tijdens het consult altijd of je medicatie gebruikt. Bepaalde medicijnen zoals aminoglycoside antibiotica kunnen namelijk het effect van Botox versterken.

Botox mag niet toegepast worden in de volgende gevallen:

  • Myasthenia gravis (spierziekte)
  • Amyotrofe laterale sclerose (spierziekte)
  • Eaton-Lambertsyndroom (spierziekte)
  • Infectie van het te behandelen gebied: Wanneer het te behandelen gebied geïnfecteerd is, zal eerst de infectie moeten genezen, voordat wij je kunnen behandelen
  • Zwangerschap/borstvoeding
  • Gebruik van medicatie zoals aminoglycoside antibiotica.

In de volgende gevallen wegen we zorgvuldig af of de behandeling mogelijk is:

  • Verlamming van de spier;
  • Multipele sclerose.

De eerste 24 uur na jouw Botoxbehandeling, raden wij ten zeerste af om te sporten of andere zware lichamelijke activiteiten te verrichten. Wanneer er druk komt op het behandelde gebied, zou de Botox zich kunnen verspreiden.

  • Sporten tot 24 uur na de behandeling
  • Sauna tot 2 dagen na de behandeling
  • Zonnebanken tot een week na de behandeling
  • Naar de schoonheidssalon tot twee weken na de behandeling
  • Gebruikmaken van bloedverdunnende medicatie, zoals Marcomar, Sinaspril, Sintrom, Ascal, APC, kinderaspirine Meld medicijngebruik altijd tijdens het consult, de arts adviseert welke medicatie (tijdelijk) gestopt dient te worden.

Botox is veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Bij zeer hoge (en niet toegestane concentraties binnen de cosmetische industrie) wordt Botox pas gevaarlijk. Botox wordt in 4 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam.

Botox is niet schadelijk voor de gezondheid. De bijwerkingen die zouden kunnen ontstaan na een Botoxbehandeling, hebben voornamelijk betrekking op het behandelde gebied. Zo kun je bijvoorbeeld een blauwe plek krijgen of de huid kan wat gezwollen zijn. Dit is na een aantal dagen niet meer te zien.

In slechts zeer zeldzame gevallen kan de Botox ook op andere spieren werken, buiten het behandelde gebied, wat bijvoorbeeld kan leiden tot een tijdelijk hangend bovenste ooglid.

Het is heel belangrijk dat je tijdens het consult met de behandelend arts aangeeft of je medicatie gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft en of je kampt met een bepaalde ziekten. Door hier duidelijk over te zijn, worden complicaties voorkomen.

In de cosmetische geneeskunde worden zeer verdunde concentraties Botox gebruikt, waardoor de Botox absoluut niet giftig is. Botox wordt in 4 tot 6 maanden weer afgebroken door het lichaam.

Botox is niet blijvend, maar raakt na 4 tot 6 maanden uitgewerkt. Het volledige resultaat van de Botoxbehandeling is zichtbaar na 10 tot 14 dagen na jouw behandeling. Na deze periode is de botuline goeddeels afgebroken waarna de normale spieractiviteit terug keert. Hierdoor neemt het effect van Botox op de rimpels geleidelijk af.

Botox heeft geen blijvend effect. Na gemiddeld 4 tot 6 maanden raakt de Botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met Botox blijft de stof langer actief en kun je langer genieten van het resultaat.

Daarnaast is het zo dat tijdens de periode dat Botox in het lichaam werkzaam is, de rimpel zich niet verder kan ontwikkelen. Daarom kan Botox ook preventief (er worden dan kleinere hoeveelheden gebruikt – vaak aangeduid met “baby Botox”) worden gebruikt bij het tegengaan van rimpels.

Twee dagen na de behandeling zie je het eerste resultaat en het beste resultaat is na 10 tot 14 dagen zichtbaar. Na vier maanden begint het effect langzaamaan weg te trekken, waarbij de Botox na zes maanden nog voor 30% werkt.

Botox wordt gebruikt voor het verhinderen van overmatig zweten. Daar waar Botox er in het geval van rimpelbehandelingen voor zorgt dat de spiertjes in het gezicht worden verlamd, zorgt het bij deze behandeling ervoor dat het zweetsignaal van de zenuwen wordt geblokkeerd. Het is mogelijk om de oksels, handen of voeten te behandelen tegen overmatig zweten.

De kosten Botoxbehandelingen tegen zweten vind je op onze prijslijst. 

Botulinetoxine is een eiwit dat voorkomt in een bacterie. In de cosmetische geneeskunde wordt botulinetoxine in zeer lage concentraties gebruikt, waarbij het middel de signaaloverdracht van de zenuw naar de spier tijdelijk stillegt. Behandeling met Botox is zeer veilig en wordt gebruikt voor het verminderen van rimpels, maar ook bijvoorbeeld bij het behandelen van tandenknarsen, migraine en overmatig zweten.

Botox blijft alleen op de plek die behandeld is, met een straal van één centimeter om dit gebied heen. Het argument dat Botox door het lichaam wordt verplaatst en daarbij bijvoorbeeld in het bloed terechtkomt, is dus niet waar. Het molecuul botuline toxine, een eiwit, wordt na verloop van tijd afgebroken in aminozuren en via de lever uitgescheiden.

Iedere kliniek hanteert haar eigen prijzen voor Botoxbehandelingen. Bij Vitalderma in Amsterdam gebruiken wij Botox. 

Een fronsrimpel ontstaat door te veel activiteit van de spieren. Door Botox injecties zullen de spiertjes in het voorhoofd zich gaan ontspannen, zodat de fronsrimpel minder zichtbaar wordt of helemaal zal verdwijnen. Dit effect houdt 4 tot 6 maanden aan, de Botox zal gedurende deze periode steeds minder zichtbaar worden.

Het is een misvatting dat Botox wordt gebruikt voor het opvullen van lippen, dit wordt namelijk gedaan met fillers. Botox is de stof die spieren uitschakelt, zodat rimpels verminderen. Een filler is een stof die de huid opvult en daarmee dus zeer geschikt voor het bereiken van meer volume in de lippen. Wat wel mogelijk is met Botox, is het behandelen van de rimpels boven de lippen.

Lichamelijke verslaving zoals aan alcohol, drugs of tabak is er niet voor botuline injecties. Wat sommige mensen wel kunnen hebben, is dat zij gewend raken aan het resultaat van Botox. Deze mensen zijn dan niet verslaafd aan de Botox, maar meer aan het effect van Botox. Bij Vitalderma word je echter altijd eerlijk geadviseerd, ook wanneer wij het niet eens zijn met (opnieuw) behandelen.

Fillers

Een filler is een stof die wordt geïnjecteerd in en onder de huid. Met een filler kunnen gezichtscontouren hersteld worden en kunnen rimpeltjes en lijntjes verminderd worden door vulling te geven daar waar de lijn het meest zichtbaar is. Ook is het mogelijk om de huid te verstevigen of volume te creëren daar waar van nature of door leeftijd minder volume aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in de lippen.

Soms worden fillers verward met Botox Het grote verschil tussen fillers en Botox is dat Botox de spier plaatselijk ontspant, zodat minder kan bewegen. Fillers geven vulling aan een gebied en hebben dus geen invloed op de spieren.

Er zijn drie verschillende (tijdelijke) fillers die in de loop van de tijd door het lichaam afgebroken worden. Het verschil tussen deze fillers ligt in het hoofdbestanddeel waar ze van gemaakt zijn:

Hyaluronzuur (zoals bijvoorbeeld Restylane, Juverderm en Belotero) is een lichaamseigen stof, die o.a. voorkomt in de huid. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume teruggebracht op plaatsen waar je last hebt van rimpels en/of verlies aan contouren. Een filler op basis van hyaluronzuur wordt binnen zes tot twaalf maanden door het lichaam afgebroken. Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, komen allergische reactie niet of nauwelijks voor. Daarmee is dit type filler zeer veilig.

Van alle merken hyaluronzuurfillers zijn verschillende diktes op de markt. Zo wordt er voor fijne rimpeltjes in het gezicht een wat dunnere gel gebruikt. Heb je meer volume nodig in het gezicht zoals bij ingevallen wangen of afgevlakte jukbeenderen, dan gebruikt de arts een dikkere gel.

Hierdoor vervagen rimpels en fijne lijntjes, kunnen lippen worden vergroot of geaccentueerd en wordt het volume en de natuurlijke contouren in het gezicht hersteld.

Hydroxylapatiet is een mineraal. De gel wordt na injecteren geleidelijk aan vervangen door lichaamscellen en stimuleert hierbij de productie van lichaamseigen collageen, waardoor er een zacht elastische vulling ontstaat wat aanvoelt als het omgevende lichaamsweefsel. Het hydroxylapatiet wordt in circa 12 maanden op een natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd. Een voorbeeld van een filler op hydroxylapatiet basis is Radiesse®.

Polymelkzuur (zoals bijvoorbeeld Sculptra) stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid waardoor de huidstructuur hersteld wordt en gezichtsvolume die verloren is gegaan als gevolg van ouder worden toeneemt. Voor een optimaal effect wordt deze filler 4 keer herhaald met een tussentijd van ongeveer 3 weken.

Het verschil tussen fillers op basis van hyaluronzuur en de fillers op basis van hydroxylapatiet of polymelkzuur, is dat hyaluronzuur fillers alleen zorgen voor ‘opvulling’ van de huid. Hydroxylapatiet en polymelkzuur fillers stimuleren de lichaamseigen collageenproductie en zorgen hiermee voor herstel van de huidstructuur en meer volume.

Vitalderma werkt alleen met tijdelijke fillers. Wij maken geen gebruik van permanente fillers en raden onze klanten af zich hiermee te laten injecteren omdat dit voor veel problemen kan zorgen. Permanente fillers zijn in Nederland verboden.

Volgens de wet mag iedere basisarts cosmetische behandelingen verrichten. De term ‘cosmetisch arts’ is tot op heden namelijk geen beschermde titel. 

Wij raden aan om voor een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze continu. Bij de NVCG aangesloten artsen beheersen de nieuwste technieken en zijn perfect op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Daarnaast beschikken deze artsen over jarenlange ervaring bij het uitvoeren van injectables (fillers & Botox). De behandelend arts bij Vitalderma Dr. T Demir is lid van de NVCG.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die zorgt voor een opgevulde en egale huid. Doordat deze stof van nature voorkomt is het lichaam, is behandeling met hyaluronzuur fillers naast zeer effectief ook zeer veilig te noemen. Er kan direct een volume toename worden bereikt en de kans op allergieën is zeer klein. Een hyaluronzuur filler wordt gebruikt voor het herstellen van volume, het toevoegen van extra volume, het verstevigen van de huid en het herstellen van de contouren zoals bijvoorbeeld de kaaklijn.
Fillers voor het stimuleren van collageen
Collageen is een lichaamseigen stof, die zorgt dat de huid stevig en opgevuld is. In het lichaam bestaan eiwitten voor circa 25% uit hyaluronzuren. Na het 25e levensjaar produceert het lichaam minder collageen. De huid begint de eerste tekenen van huidveroudering te laten zien. Fillers ter bevordering van de collageenstimulatie lossen dit probleem subtiel op, doordat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Welke filler is het beste?

Er is veel keus, want er zijn bijna 400 verschillende soorten fillers op de markt. Toch zie je in de meeste klinieken dezelfde merken terugkomen. Merken zoals Juvederm en Restylane zijn al lang op de markt, waardoor het resultaat voorspelbaar is en eventuele bijwerkingen bekend zijn.

Jouw wensen voor het verbeteren van je huid in combinatie met jouw uiterlijke kenmerken bepalen welke filler voor je het beste is geschikt. 

Een behandeling met fillers is geschikt als…

  • je last hebt van rimpeltjes, kraaienpootjes en/of lijntjes.
  • je vaak nors of boos kijkt, terwijl je dit helemaal niet bent.
  • je je fantastisch voelt, maar jouw omgeving steeds blijft vragen of je ziek bent of dat je slecht hebt geslapen.
  • je bepaalde kenmerken van het gezicht wilt accentueren, bijvoorbeeld jouw lippen.

Een filler wordt gebruikt om plaatselijk volume toe te voegen, bijvoorbeeld voor het toevoegen van meer volume in de lippen of het verstrakken van de gezichtscontouren.

Botox is een spierverslapper, waardoor de spier tijdelijk geen of nauwelijks beweging laat zien. Door middel van Botox neemt de rimpel af of verdwijnt volledig.

Een filler wordt gebruikt in de volgende gevallen:

  • Rimpelbehandeling met filler voor neuslippenplooi
  • Rimpelbehandeling met fillers tegen marionetlijnen en hangende mondhoeken
  • Rimpels verminderen op de bovenlip
  • Neuscorrectie met fillers
  • Vollere lippen
  • Contourverbetering
  • Volumeverlies
  • Rimpels op de kin
  • Rimpels op de wangen
  • Vullen van de slapen
  • Verbeteren van de kaaklijn


Botox wordt gebruikt in de volgende gevallen:

  • Voorhoofdrimpels
  • Fronsrimpels
  • Kraaienpootjes (rimpels om de ogen)
  • Bovenliprimpels
  • Putjes en rimpels in de kin
  • Bunnylijntjes (lijntjes op de neus die zichtbaar zijn als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt)
  • Hangende mondhoeken
  • Migraine
  • Overmatig transpireren (bijv. handen, oksels, voeten).

Een filler is een stof die in de huid wordt geïnjecteerd en daar zorgt voor meer volume. De gel wordt met een hele dunne naald op de gewenste plek geïnjecteerd. Voor iedere behandeling worden tijdens het consult jouw wensen besproken. De arts van Vitalderma bepaalt in overleg met jou welke filler het beste is geschikt en past bij jouw wensen. Sommige fillers zijn bijvoorbeeld wat dikker van structuur, deze worden voornamelijk gebruikt om het verlies aan contouren te herstellen. Een wat dunnere filler is weer beter geschikt voor de lijntjes en rimpeltjes.

Indien nodig brengt de arts wat verdovende crème aan, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Tijdens de behandeling zal de arts diverse prikjes geven en de filler inspuiten. Na de behandeling wordt vaak een lichte massage gegeven op het behandelde gebied. De behandeling duurt zo’n 15 tot 30 minuten.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, waarbij ook blauw plekken kunnen ontstaan. Deze trekken vanzelf na een aantal dagen weer weg. Wanneer je sneller last heeft van blauw vlekken, kan de arts beslissen om geen injectienaald, maar een canule te gebruiken. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt, zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd raken. Het advies na een behandeling is een uur geen sport, sauna of andere inspannende activiteiten te doen. Camouflage van eventuele priksporen mag na 6-8 uur.

Hoe lang een filler werkt, is afhankelijk van drie factoren:

  • Het behandelde gebied bepaalt voor een deel hoe lang een filler werkzaam is. De lippen zijn bijvoorbeeld beweeglijk weefsel, waardoor de filler sneller afbreekt. Gemiddeld blijft een filler hier tussen de 6 en 9 maanden werkzaam.
  • Ook het type filler bepaalt hoe lang de filler effect heeft. Een wat dikkere gel blijft langer werkzaam dan een dunnere.
  • Als laatste is de stofwisseling van de cliënt ook een factor. Hoe sneller de stofwisseling, hoe minder lang de filler in het lichaam blijft zitten.

Een filler blijft gemiddeld tussen de 6 en 24 maanden zitten. Dit is afhankelijk van jouw stofwisseling, het type filler en de behandelde plek.

Bij fillers wordt er gebruik gemaakt van de lichaamseigen stof hyaluronzuur. Hyaluron heeft als grote voordeel dat er geen allergieën ontstaan. Het is mogelijk dat je na de behandeling last krijgt van een gezwollen en rode huid, met eventueel wat bultjes. Dit trekt na enkele dagen vanzelf weg. Er kunnen zich daarnaast blauwe plekken vormen op het behandelde gebied, ook deze zijn na een aantal dagen niet meer zichtbaar.

De prijs voor behandeling met fillers is afhankelijk van het te behandelen gebied en het merk filler dat wordt gebruikt. De behandelingen bij Vitalderma met een filler starten vanaf €180,-.

De eerste week nadat je bent behandeld met fillers, mag je niet onder de zonnebank, noch in de zon. Na deze week kun je genieten van de zon. Ons advies (ook als je geen fillers hebt) is om de huid altijd goed te beschermen met goede zonbeschermingsproducten. Wanneer je wel met fillers bent behandeld is dit nog belangrijker, want de zon en de zonnebank breken de filler namelijk sneller af. We raden de zon en zonnebank vooral af voor de gebieden waar de filler oppervlakkig wordt geïnjecteerd zoals bij de lippen en bij de neus/lippenplooi.

Wanneer de filler wat dieper is geïnjecteerd, zoals bij het accentueren van de jukbeenderen, hoef je je geen zorgen te maken wat zonstraling betreft. Deze injecties worden onder de spieren gezet, waardoor uv-straling hier bijna geen invloed op heeft.

Na de behandeling is je huid eerst gezwollen en wat verkleurd, dit kan vooral voorkomen bij een lipvergroting. Je ziet na twee weken het ‘echte’ resultaat.

Na zes tot twaalf maanden wordt de filler afgebroken door het lichaam en dient de behandeling te worden herhaald om hetzelfde resultaat te behouden.

Een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur is zeer veilig.. Deze filler wordt na een paar maanden vanzelf door het lichaam afgebroken en doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, worden allergische reacties geminimaliseerd. Een filler op basis van hyaluron kan zich niet inkapselen in het weefsel en de behandeling dient na een aantal maanden te worden herhaald om het gewenste resultaat te behouden. Mocht het toch zo zijn dat één van de bovengenoemde complicaties optreedt, kan de filler gemakkelijk worden opgelost met hyaluronidase.